Gamla Stortorgets Julmarknad lockade 75 000 besökare

Under fyra veckoslut 21−22.11, 28−29.11, 5−6.12 och 12−13.12.2015 fick vi njuta av en gammaldags julstämning på Gamla Stortorgets Julmarknad. På Julmarknaden fick besökarna stifta bekantskap med en gammaldags marknadsyra och köpa hantverksprodukter av hög kvalitet samt smaka på torgförsäljarnas läckerheter. Ett mångsidigt program erbjöds hela familjen.

Under Gamla Stortorgets Julmarknad upplevde vi i år många oförglömliga stunder. Cirkusduon  Tiuku och Tuiskus visnande trick och eldshow, vackra och stämningsfulla musikuppvisningar, Puolala skolas Lucia och Stjärngossar samt S:t Karins musikklassers Stjärnflickor, Läntinen tanssin aluekeskus Dansande Julkalender samt Julgubben med familj bildade en fantastisk upplevelse och resa till en sagolik, gammaldags jul.

Under varje marknadsdag uppfördes Julskådespelet, som erbjöd en rolig och medryckande titt i julförberedelserna i Åbo för mer än hundra år sedan. Skådespelet handlade om år 1902 och bjöd på många händelser och missförstånd som skapade spänning i väntan på jul.

Gamla Stortorgets Julmarknad locakade i år 75 000 besökare.

Välkommen med på en resa till en gammaldags julstämning även nästa år!

Published