Julmarknaden började livligt – 25 000 besökare under det första veckoslutet

Jultiden startade livligt i Åbo på Gamla Stortorgets Julmarknad. Evenemanget besöktes under det första veckoslutet 26‒27.11.2016 av drygt 25 000 besökare. På Gamla Stortorget njöt vi av olika juliga programnummer både i glatt solsken och i stämningsfullt snöväder.

Nästa veckoslut saknas inte spänning på Julmarknaden. Det Juliga Lyckohjulet har återvänt och snurrar under varje marknadsdag kl. 12.00‒15.00. Det ges tillfälle att spela på Det Juliga Lyckohjulet vid evenemangets infopunkt framför Brinkkalahuset intill balkongen där julfriden utlyses. Det roliga och spännande spelets priser består av presentkort, fribiljetter och andra produktpriser som berör julen, kulturen, sporten, hälsa och andra upplevelser. Lyckohjulets priser har fåtts som donationer av lokala sammarbetspartners.

Listan på Det Juliga Lyckohjulets sammarbetspartners finns på evenemangets webbsida: http://suurtorinjoulumarkkinat.fi/2016/11/16/pyorayta-jouluista-onnenpyoraa-voita-hienoja-palkintoja-vaikka-pukinkonttiin/

Varm marknadsstämning under det andra evenemangsveckoslutet skapas dessutom av Stjärngossarna, Föri-Flikkorna och kören Viihdekuoro Pandoras julsånger, de raska tomtarna Tuike och Torsti, Den dansande julkalendern, cirkusduon Tiuku och Tuiskus hisnande eldshow samt av Julgubben med familj.

Gamla Stortorgets Julmarknad 26–27.11, 3‒4.12, 10–11.12 och 17–18.12.2016 kl. 11.00−17.00.

Published