Gamla Stortorget fylls av hantverkare och juliga läckerheter ‒ i år finns över hundra försäljare på Julmarknaden

Under det tredje veckoslutet under Gamla Stortorgets Julmarknad, 10‒11.12.2016, fylls torget på bekant vis av stämningsfullt program. Dessutom finns här torgförsäljare som säljer juliga produkter. Till Julmarknaden kommer i år inalles 106 torgförsäljare från alla håll i Finland och till och med från utlandet. På Julmarknaden erbjuds ett brett urval av hantverkares mästerprover såsom produktergjorda av naturmaterial, prydnadsföremål, kläder, fin konst och juliga läckerheter. Största delen av produkterna som säljs på marknaden är produkter gjorda av hantverkare.

”Det är glädjande att vi i år även har nya lokala hantverkare med oss vid sidan av de försäljare som funnits här under tidigare år”, säger Meri Vuohu som ansvarar för Julmarknadens torgförsäljning.

Lista på torgförsäljare och deras produkter för i år kan ses här.

Under det tredje evenemangsveckoslutet erbjuds varm marknadsstämning även av Stjärngossarna, det roliga Julskådespelet, de raska tomtarna Tuike och Torsti, Den dansande julkalendern, Åbo kvinnliga polisers sångare, cirkusduon Tiuku och Tusikus hisnande eldshow samt Julgubben med familj. Dessutom besöker Fader Frost Julmarknaden lördag 10.12. kl. 14.30!

Under det andra marknadsveckoslutet besöktes Gamla Stortorget av drygt 29 000 personer.

Gamla Stortorgets Julmarknad 26−27.11, 3−4.12, 10−11.12 och 17−18.12.2016 kl. 11.00−17.00.

Published