Trick och eldkonst – Cirkus på Gamla Stortorgets Julmarknad

Gamla Stortorgets Julmarknad avslutas nästa veckoslut, 17−18.12.2016 kl. 11.00−17.00. Under det fjärde marknadsveckoslutet får vi bland annat se cirkusduon Tiuku och Tuiskus glada julshow och marknadsdagarnas stora final, en hisnande eldshow på Gamla Stortorget!

Cirkusgruppen Supiainen är en cirkusduo som består av medlemmarna Antti Nerg och Markus Nivala. Duon Tiuku och Tiusku har uppträtt på Gamla Stortorgets Julmarknad i flera års tid. Otroliga trick och eldkonst har visats upp nästan i vilket väder som helst.

”Det är alltid trevligt att uppträda på Julmarknaden eftersom människorna är på juligt humör och publikens reaktioner syns tydligt, på grund av att publiken är nära. Det svåraste är ifall det kommer mycket folk och vädret är töigt. Även kölden är besvärlig, eftersom man inte kan använda handskar då man gör trick”, berättar Antti Nerg , som uppträtt på Julmarknaden sedan år 2008.

Under det sista evenemangsveckoslutet skapas dessutom en varm julstämning av Stjärngossarna, det roliga Julskådespelet, musikprogram av Sointu Siskot och Åbosällskapets spelmän, de raska tomtarna Tuike och Torsti, Den dansande julkalendern samt Julgubben med familj. Lucia uppträder på Brinkkalas balkong söndag 18.12. kl. 16.00.

 

Under det tredje marknadsveckoslutet besöktes Gamla Stortorget av ungefär 27 000 personer.

Published