105 000 besökare på Gamla Stortorgets Julmarknad

På Åbo Gamla Stortorg njöt vi av en gammaldags marknadsstämning under fyra veckoslut 26−27.11, 3−4.12, 10−11.12 och 17−18.12.2016. På Julmarknaden fick besökarna stifta bekantskap med ett gammaldags marknadsvimmel, med försäljare av hantverksprodukter av hög kvalitet och smakliga läckerheter samt ett mångsidigt program riktat till hela familjen.

På Gamla Stortorgets Julmarknad upplevde vi i år många oförglömliga stunder. Cirkusduon Tiuku och Tuiskos hisnande trick och eldshow, vackra och stämningsfulla musikuppvisningar, Lucia på Brinkkalahusets balkong, de roliga tomtarna och Stjärngossarnas föreställningar, Det västra distriktets danscentrums Dansande julkalender samt Julgubben med familj skapade en unik upplevelse och en resa till en sagolik gammaldags jul.

Under varje marknadsdag spelades Julskådespelet, som erbjöd en rolig och medryckande titt på åbobornas julförberedelser för över hundra år sedan. I skådespelet, som ägde rum år 1903, upplevde man mångahanda saker och olyckor som skapade spänning inför julen.

Föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry tackar alla evenemangets besökare, försäljare, frivilliga och samarbetspartners som var med och skapade julstämning under fyra veckoslut i advent.

Gamla Stortorgets Julmarknad lockade i år inalles 105 000 besökare.

Välkommen på tidsresa till en gammaldags julstämning igen nästa år!

Published