Väntan på julen börjar på Gamla Stortorgets Julmarknad ‒ Fantasieggande julstämning under fyra veckoslut

Gamla Stortorgets Julmarknad i Åbo inleder väntan på julen under nästa veckoslut. Vi njuter av varm marknadsstämning under fyra veckoslut: 25−26.11, 2−3.12, 9−10.12 och 16−17.12.2017 kl. 11.00‒17.00. Mycket att se och göra utlovas för hela familjen. På välbekant vis fylls torget av ett rikt utbud av hantverkares produkter av hög kvalitet och juliga läckerheter.

Jultidens med spännande spel, Det juliga lyckohjulet, kan spelas vid evenemangets Infopunkt. Det roliga och spännande spelets priser består av presentkort, fribiljetter samt olika produktpriser anknutna till julen, kultur, idrott och hälsa. Priserna har fåtts som donationer av lokala samarbetspartners.

Under varje evenemangsdag spelar marknadsskådespelet, som i år handlar om året 1917 Finlands 100-årsjubileum till ära. Mitt i de historiska skeendena handlar man med granar på torget, letar man efter en försvunnen bordduk och håller man körövningar – och undviker inte roliga sammanträffanden och diverse misstag! Skådespelet är en del av Finland 100-jubileets program.

I Julgubbens verkstad försiggår program under hela evenemangets gång. Stämningsfullt musikprogram, Stjärngossarna samt naturligtvis självaste Julgubben med familj leder besökarna till en sagolik, gammaldags julstämning. Under det första evenemangsveckoslutet svarar Turun Naislaulajat, Kaarinan Nuorisoteatterin laulajat och Föri-Flikat för musiken. I Gamla Rådhusets sal uppträder sånggrupperna Valo och Aina Duuri. I Tiukus och Tuiskus mysiga julshow får vi njuta av cirkus och fantastiska eldshow. Antti Nergs och Markus Nivalas cirkusduo uppträder på Julmarknaden under varje veckoslut.

Gamla Stortorgets Julmarknad 25−26.11, 2−3.12, 9−10.12 och 16−17.12.2017 kl. 11.00−17.00. Evenemanget arrangeras av föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry.

Published