Julmarknaden drog fartfyllt i gång – 38 000 besökare under det första veckoslutet

Julmarknaden startade fartfyllt på Åbo Gamla Stortorg 25‒26.11.2017. Evenemanget besöktes under det första veckoslutet av drygt 38 000 besökare.

Sagolik julstämning erbjuds även under nästa veckoslut, 2‒3.12, då Regionala danscentrets i Västra Finland Dansande Julkalender öppnar sin första lucka. Dansföreställningen Kroppens julefrid 1: Dansens gudförälder och Julanden visas för marknadsbesökarna på Gamla Stortorget kl. 12.00‒14.00.

Bytespunkten för julpynt  på Brinkkalas gård är öppen under alla marknadsdagar kl. 11.00‒17.00. I bytespunkten kan du praktiskt byta dina gamla julpynt till nya. Föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry donerar de från evenemanget överblivna julprydnaderna till Kerttulis ålderdomshem.

Under det andra evenemansveckoslutet bjuder dessutom Julskådespelet, Stjärngossarna, Sointu-Siskots julsånger, Pikku kitaristit, Turun musiikinystäväts orkester och kammarkören Melos julkonserter på varma marknadsstämning. Vi träffar även tomtarna Tuike och Torsti, ser cirkusduon Tiuku och Tuiskus hisnande eldshow samt Julgubben med familj.

Published